Untitled Document

بخش اول:
1. جایی برای لوازم برقی در نظر بگیرید. لوازم برقی که هر روز استفاده می کنید، احتمالا باید بر روی پیشخوان آشپزخانه نگهداری شوند، اما شاید وسایل دیگری هم داشته باشید که گهگاه از آنها استفاده می کنید مانند: کیک پز، آبمیوه گیری، غذاساز، و غیره، که نیاز دارید آنها را داخل کابینت های آشپزخانه نگهداری کنید. این لوازم را در قفسه ای بچینید که در سر راه نیست یا بالای کابینت های آشپزخانه تان قرار دهید. به این ترتیب، هروقت آنها را لازم دارید می توانید راحت آنها را بردارید درعین حال که جلوی دست و پایتان نیستند.>

2. موادخوراکی را در کابینت جداگانه قرار دهید. اگر در این فکر هستید که یکی از کابینت های آشپزخانه تان را به مواد خوراکی و ادویه اختصاص دهید، جایی را انتخاب کنید که از بقیه لوزم آشپزخانه تان مجزا باشد. با این کار، دیگر حبوبات و ادویه ها روی ظرف های تمیز نمی ریزند. پس باید مطمئن شوید مواد غذایی بخش مخصوص به خود را دارند.
× همچنین می توانید کابینت آشپزخانه مجزا برای ادویه جات داشته باشید. عرقیجات، گیاهان خشک شده، و سایر خوراکی های خرده ریز در این کابینت آشپزخانه قرار می گیرند. همه اینها بستگی به این دارد که دوست دارید موقع آشپزی چه موادی به کار ببرید و ترجیح می دهید چه موادی به راحتی در دسترس تان باشد.
× شاید هم بخواهید یکی از کشوهای کابینت آشپزخانه تان را برای ادویه جات انتخاب کنید. در اینصورت، کف کشوی کابینت را با کف پوش یکبارمصرف کاملا بپوشانید تا هر زمان ادویه روی آن ریخت، بتوانید آن را عوض کنید. ظروف ادویه خود را درون آن کشوی کابینت آشپزخانه تان قرار دهید.
Description: http://sepidarcabin.ir/sites/default/files/b.jpg

3. کشوهای کابینت های آشپزخانه را به وسایل پرکاربرد اختصاص دهید. بیشتر کابینت های آشپزخانه، یک ردیف کشو دارند تا لوازمی که درون کابینت قرار نمی گیرند را درون خود جای دهند. هر کدبانویی در خانه اش، از این کشوها به روش متفاوتی استفاده می کند. نگاهی به وسایل آشپزخانه تان بیندازید و تصمیم بگیرید چطور می توانید از کشوهای کابینت آشپزخانه تان بهترین استفاده را ببرید.
× لوازم ضروری آشپزخانه مثل دربازکن، پوست کن، رنده کوچک، رنده سیر معمولاً با هم در یک کشو ی کابینت جای می گیرند.
× اگر زیاد کیک می پزید، شاید بخواهید یکی از کشو های کابینت آشپزخانه تان را فقط به پیمانه ها و قاشق های اندازه گیری و سایر لوازم شیرینی پزی اختصاص دهید.
× یکی از کشوهای آشپزخانه تان را برای دستمال ها و دستگیره های آشپزخانه در نظر بگیرید.
× احتمالاً یکی از کشوهای کابینت آشپزخانه را هم برای ظروف نگهداری غذا و سایر وسایل نظیر فویل آلومینیوم و روکش پلاستیکی نیاز دارید.
× شاید بخواهید کشویی از کابینت را برای خرت و پرت هایی که هیچ جای دیگری برای آنها ندارید، اختصاص دهید، وسایلی مثل خودکار، کش لاستیکی،کوپن، برگه دستور پخت غذا، و سایر وسایل مفید.

Description: http://sepidarcabin.ir/sites/default/files/c.jpg
4. مواد شوینده را در کابینت  زیر سینک ظرفشویی قرار دهید. فضای زیر ظرفشویی، جای مناسبی برای نگهداری وسایلی است که برای برق انداختن آشپزخانه تان لازم دارید. کیسه زباله، مواد شوینده، دستکش لاستیکی، قالب اضافی صابون، اسفنج اضافی و غیره را می توانید در این قسمت از خانه بیشتر مردم پیدا کرد. اگر از این قسمت از کابینت برای نگهداری مواد شوینده استفاده می کنید، مواد خوراکی یا لوازم آشپزخانه تان را هم در آنجا نگهداری نکنید.

 

 


بخش دوم:

نحوه چیدمان ظروف، قابلمه، و ماهیتابه  داخل کابینت های آشپزخانهDescription: http://sepidarcabin.ir/sites/default/files/d.jpg

. 1ظروفی که می خواهید داخل کابینت های آشپزخانه نگهداری کنید، روی میز بچینید. وسایل آشپزخانه تان را بر اساس نوع آنها دسته بندی کنید. هنگام چیدن کابینت های آشپزخانه ، منطقی است که وسایل مشابه را در یک گروه قرار دهید. با این روش، راحت تر می توانید جای هر وسیله را پیدا کنید و می دانید چه تعداد از آن ظرف تمیز مانده اند و یا چه مقدار از آن وسیله کم شده است .
ظروف شیشه ای شامل پارچ و لیوان، شربت خوری و سایر ظروف شیشه ای که هر روز استفاده می کنید را در یک گروه قرار دهید .
ظروف پایه دار شامل گیلاس خوری را در یک گروه قرار دهید. شاید بخواهید لیوان ها را هم در کنار آنها نگهداری کنید .
 
کاسه ها و بشقاب ها را هم در یک دسته قرار دهید. بسیاری از مردم پیش دستی ها را روی بشقاب های غذا خوری می چینند تا جای کمتری بگیرند. کاسه ها را نیز با هم بگذارید .
ظروف چینی و وسایل فصلی را جدا کنید .
اگر کابینت هایی دارید که نمای شیشه ای دارند، در نظر بگیرید که چه ظروفی را می خواهید در معرض دید باشند. این ظروف می توانند هم کاربردی و هم تزئینی باشند .

Description: http://sepidarcabin.ir/sites/default/files/e.jpg

 .2ظروفی که زیاد استفاده می کنید را در کابینت هایی بگذارید که راحت در دسترسند. وسایلی که هر روز استفاده می کنید را در نظر بگیرید و کابینتی بزرگ و با دسترسی آسان را برای آن انتخاب کنید. شایدترجیح میدهید به جای یکی از کابینت های ردیف پایین پیشخوان، یکی از کابینت های بالا را به این وسایل اختصاص دهید تا دیگر مجبور نباشید برای ظروفی که زیاد به کار می برید، هر دفعه خم شوید. اگر کابینت های آشپزخانه تان چند طبقه دارند، وسایل پر کاربردتان را در طبقه کف قرار دهید .
بشقاب های غذا خوری، پیش دستی ها و کاسه ها احتمالا در دسته وسایل روز مره تان قرار می گیرند. پس آنها را در کابینتی که انتخاب کرده اید مرتب بچینید .
 
اگر برای دیس یا بشقاب های بزرگ جا ندارید، می توانید ازسبد پایه داری که برای خشک کردن ظروف هست به عنوان جای بشقاب ها استفاده کرده و آن را بر روی پیشخوان قرار دهید .
 
در یکی از کابینت های در دسترس آشپزخانه، لیوان های آبخوری، فنجان ها و استکان هایی که روزانه استفاده می کنید را به طور جداگانه نگهداری کنید .

Description:http://sepidarcabin.ir/sites/default/files/f.jpg.3ظروف چینی و وسایل شکستنی را در طبقات بالاتر نگهداری کنید.  کابینت های ردیف بالای آشپزخانه یا طبقات بالای کابینت ها برای نگهداری وسایلی هستند که می خواهید از شکستن در امان بمانند. ظروف چینی گران قیمت، ظروف پایه دار، ظروف شکستنی و ظروف پذیرایی  و خوراک پزی بلوری و وسایلی از این قبیل باید با دقت در قفسه های بالاتر و دور از دسترس چیده شوند .
. 4قابلمه ها و ماهیتابه ها را در کابینت های ردیف پایین آشپزخانه و نزدیک اجاق گاز قرار دهید. آشپزخانه ها با هم فرق دارند، اما در بیشتر موارد، کابینت های آشپزخانه ردیف پایین (زیر پیشخوان) برای نگهداری قابلمه و ماهیتابه عالی هستند. این وسایل معمولا سنگین هستند و مرتب چیدنشان دشوار می باشد. بنابراین، بهتر است آنها را جایی بگذاریم که جلوی دست و پا نباشند و مجبور نباشیم خیلی بلندشان کنیم. قابلمه و ماهیتابه های دم دستی خود را در کابینت های ردیف پایین که راحت ترین دسترسی را دارند، قراردهید. قابلمه ها و ماهیتابه هایی که که کمتر استفاده می کنید را در پایین ترین طبقه یا درعقب کابینت های آشپزخانه نگه داری کنید .
 
شاید برایتان راحت تر باشد که قابلمه ها و ماهیتابه را ازچنگک هایی که به دیوار نصب هستند، آویزان کنید. با این روش دیگر مجبور نیستید آنها را مرتب بچینید .
بعضی افراد، قابلمه ها را روی خود کابینت ها قرار می دهند. اگر ارتفاع کابینت های آشپزخانه تان به سقف نمی رسد، می توانید از فضای بالای کابینت های تان به عنوان جای مناسبی برای نگهداری وسایل استفاده کنید .
Description: http://sepidarcabin.ir/sites/default/files/g.jpg

  • وسایل آشپزخانه را در کشو های بزرگ و جادار کابینت های آشپزخانه بچینید. سبد جاظرفی را در یکی از کشو های پهن و جاداری که دسترسی راحتی دارند، قرار دهید. سبد جاظرفی را طوری انتخاب کنید که جای قاشق ها،چنگال ها،و چاقوها جدا از هم باشند.
  • چند نکته:
    -  وسایلی برای صرفه جوبی در فضا در نظر بگیرید مانند قفسه و آویز برای لوازم آشپزخانه تا فضای کابینت های آشپزخانه تان را به حداکثر برسانید.
    - موقع شستشو کابینت های آشپزخانه تان، همیشه اول ترکیب آب و صابون را بر روی سطحی که در تیررس چشم نمی باشد، امتحان کنید تا مطمئن شوید که به سطح کابینت آشپزخانه آسیب نمی رساند.
    -  هر از گاهی، به کابینت های آشپزخانه تان سرک بکشید تا خیالتان راحت شود که وسایل همانطور که چیده بودید، مرتب مانده اند.
    -  می توانید قرص های سوسک کش و پودرهای دافع مورچه در داخل کابینت های آشپزخانه تان به کار ببرید یا هر شش ماه یکبار، از روش های کنترل آفت استفاده نمایید.
    وسایل مورد نیاز:
    پارچه نرم برای گردگیری و نظافت
    مایع ظرفشویی و آب ولرم  و کف پوش کاغذی یا کتان برای پوشاندن کف قفسه های کابینت